Strand: rolstoel, vlaggen

Om optimaal te genieten van het strand is het goed te weten welke faciliteiten er zijn, zoals de beschikbaarheid van een strandrolstoel en de betekenis van de vlaggen die er wapperen. Je vindt de info hier.

Strandrolstoel

Op veel plaatsen kun je een strandrolstoel (Jutter) lenen, dit zijn speciale rolstoelen met luchtbanden waarmee je gemakkelijk in het (mulle) zand kunt rijden. We geven hier een overzicht. Bel altijd van te voren of er daadwerkelijk een rolstoel beschikbaar is.

Bergen aan Zee
Strandpaviljoen Zuid (072) 589 46 87

Castricum aan Zee
Strandpaviljoen Zoomers (0251) 65 36 25
Strandpaviljoen Deining (0251) 67 41 01

Camperduin
Strandpaviljoen Struin (072) 509 06 09
Strandpaviljoen Luctor et Emergo (072) 509 35 00

Egmond aan Zee
Strandpaviljoen De Schelp (072) 506 41 95
Strandpaviljoen Bad Egmond (072) 506 44 26 

Hargen aan Zee
Strandpaviljoen Hargen aan Zee (072) 509 11 65

Vlaggen

De vlaggen op het strand geven je informatie over bijvoorbeeld of je mag zwemmen of dat dit deel van het strand bewaakt is. Hierbij de betekenis van de vlaggen.

Groene vlag: veilig > baden toegestaan; veel plezier!

Gele vlag: gevaarlijke zee > Let goed op! Geldt voor de hele zee; drijfvoorwerpen zoals luchtbedden of opblaasboten zijn verboden.

Rode vlag: zeer gevaarlijke zee > Verboden te zwemmen; geldt voor de hele zee.

Blauwe vlag: schoon water aan deze kust > Geeft aan dat het water schoon is en er geen gevaarlijke bacteriën in het water zitten.

Rood/gele vlag: bewaakt strandgedeelte > Deze vlag staat nooit alleen; tussen deze twee vlaggenmasten is het strand en de zee bewaakt; watersport is in deze zone verboden.

Zwart/witte vlag: bewaakt zeegedeelte (speciaal voor watersporters) > Deze vlag staat nooit alleen; tussen deze twee vlaggenmasten is de zee bewaakt en kun je hier kite- en/of windsurfen.

Vlag met vraagteken: kind gevonden > Het kind zit veilig bij de dichtstbijzijnde EHBO-post.

Oranje windzak: geen drijfvoorwerpen gebruiken in zee > Verboden om bijvoorbeeld luchtbedden of opblaasbanden te gebruiken in zee.

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content