De Noord-Hollandse kust

Het kustgebied van Wijk aan Zee t/m Camperduin biedt veel afwisseling in haar natuur en de activiteiten die er worden georganiseerd.

Zee
De Noordzee is het natuurlijk leefgebied van circa 200 vissoorten zoals schelvis, schol, tong, haring, makreel en kabeljauw. Het water wordt in de zomer zo'n 18 graden en je kunt er dan lekker zwemmen (winterdag is dat ook toevertrouwd aan de 'diehards' die een plonsje wagen). Bovendien kun je met een bootje heerlijk genieten van de zee.

Strand
Het zandstrand heeft diverse breedtes en geeft kilometerslang wandel-, hardloop- en/of fietsplezier (als je een streep trekt van Wijk aan Zee tot Camperduin dan is die ongeveer 30 km). In de zomer is het op het strand natuurlijk ook goed toeven in een strandstoel of lekker op je handdoek in het zachte zand.

Duinen
Het uitgestrekte en afwisselende duingebied heeft twee beheerders met ieder hun eigen spelregels. Van Wijk aan Zee t/m Bergen aan Zee is PWN beheerder van het Noordhollands Duinreservaat. De duinen van Schoorl t/m Camperduin (en verder) valt onder het beheer van Staatsbosbeheer en is Nederlands breedste en hoogste duingebied waar je urenlang kunt genieten van de duinen en het bos.

gemeente
Weersverwachting
Bergen
Meer weer in Bergen

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content