Groet

In het vriendelijke dorpje Groet staat, op een terp, het witte kerkje (18e eeuw). Kijk je rondom dan krijg je een beeld van alle landschappen van Noord-Holland: zee, duin, bos, dijk en polder. In de dorpskern Groet voel je je omringd door historie. Rondom het witte kerkje vind je de unieke Kerkbrink met het kleinste (voormalige) raadhuis van Nederland, daterend uit de 17e eeuw. Bovendien zijn er in het dorp vele rijksmonumenten te vinden.

In de luwte
In de omliggende duinen, bossen en strand kun je uitstekend wandelen, fietsen of andere buitenactiviteiten doen. Groet ligt in de luwte van het iets drukkere Schoorl en het gaat er hier gemoedelijk aan toe. Dat blijkt de beste factor te zijn om volop te kunnen genieten en relaxen.

Het hoogste duin
Onlangs heeft de Schoorlse boswachter van Staatsbosbeheer met de meest moderne en ingenieuze meetapparatuur gemeten dat een duintop, vlak achter het klimduin van Groet, hoger reikt dan het duin in Schoorl. Met 55.50 meter heeft Groet de primeur het hoogste duin van Nederland te bezitten (vanaf het 'hoogste duin' in Schoorl aan de Klimweg heb je een prachtig uitzicht vanaf 53.60 meter richting zee en polder).

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content