Egmond aan den Hoef

Wat een oud dorp als Egmond aan den Hoef kenmerkt is het Slot op den Hoef met haar omliggende weilanden, duinen, polder en in het voorjaar bollenvelden. De oude dorpskern heeft schilderachtige straatjes en huizen die zijn gebouwd in de 17e eeuw. Ook heeft Egmond aan den Hoef nog enkele fraaie stolpboerderijen die karakteristiek zijn voor het Noord-Hollandse landschap. Een deel van de huizen en boerderijen zijn beschermd dorpsgezicht en gekenmerkt als rijksmonumenten.

Middeleeuwen
Het meest bekende en oudste rijksmonument, het Slot op den Hoef, is toegankelijk. Op de opgemetselde fundamenten stond ooit de grootste en schoonste burcht van Holland. Op deze mooie plek staat het standbeeld van de Lamoraal van Egmont, die in de 16e eeuw in het kasteel van Egmond woonde. Je waant je er in de Middeleeuwen. Als je richting Alkmaar kijkt, zie je een van de oudste polders. Het moeras werd destijds in opdracht van diezelfde Lamoraal drooggelegd.

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content