Bergen aan Zee

Het nog jonge dorp Bergen aan Zee is langzamerhand uitgegroeid tot een echte badplaats. Ruim 100 jaar geleden is vanuit particulier initiatief dit dorp ontstaan; niet vanuit een verleden van vissers of een haven, zoals elders aan de Noordzeekust het geval was. Tot op de dag van vandaag is de kleinschaligheid van Bergen aan Zee goed behouden en dat maakt Bergen aan Zee een unieke badplaats aan de Noord-Hollandse kust.

Strand
Aan het strand zijn diverse strandpaviljoens waar het goed verblijven is; ook bij herfststormen of een winterse dag. Het strand en de zee bieden plezier voor iedereen: baden, hardlopen, fietsen en ook bij kitesurfers en catamaranzeilers is Bergen aan Zee een geliefde plaats.

Dorp
Het dorp heeft alle ingrediënten voor een bezoek: enkele winkels, musea, natuur/dierenparkje Parnassia en overnachtingsmogelijkheden. Het is voldoende om er niet op uit te hoeven trekken, zodat je volop kunt genieten van rust, ruimte en de oorspronkelijkheid van deze bijzondere badplaats.

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content