Alkmaar

De gemeente Alkmaar is in 2015 gefuseerd met de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp. De plaatsen die sinds 2015 onder de gemeente Alkmaar vallen zijn: Driehuizen, Graft, Grootschermer, Koedijk (deels), Markenbinnen, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oterleek, Oudorp, De Rijp, Schermerhorn, Starnmeer, Stompetoren, Ursem, West-Graftdijk en Zuidschermer.

Alkmaar is meer dan kaas...
Hierdoor biedt een bezoek aan 'Alkmaar' je vele mogelijkheden. Niet alleen de Kaasmarkt, hofjes en winkels zijn een bezoek waard ook Graft-De Rijp, de Eilandspolder of de Schermer, met haar zes kernen verspreid in het Land van Leeghwater (een fraaie droogmakerij uit de 17e eeuw).

Bij een bezoek aan het schilderachtige De Rijp waan je je in vroeger tijden. Omringd door fraai gerestaureerde huizen uit de zeventiende eeuw heb je het gevoel dat je zo Jan Adriaanszn. Leeghwater tegenkomt. Hij zal je zeker vertellen dat (in de 17de eeuw) De Rijp 'Het beste dorp van Holland' is. Vind jij dat ook?

Of ontdek het natuurgebied de Eilandspolder al wandelend, fietsend, skeelerend, varend, of - in de winter - schaatsend. Er zijn diverse routes uitgezet die je langs de mooiste plekjes voeren.

Een dagje Alkmaar
Op slechts een kwartier van het Noordzeestrand ligt deze gezellige stad. Hier dwaal je langs de monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen en geniet je van de schoonheid van het oude centrum. Een leuke manier om de binnenstad te ontdekken is aan boord van de rondvaartboot of huur zelf een bootje.

Stedelijk Museum Alkmaar heeft het DNA van de stad Alkmaar samengebracht in interessante expositie waarin je een goeie indruk krijgt van de rijke en interessante cultuur van de stad. Een perfecte start voor een dagje Alkmaar!

Weersverwachting
Bergen
Meer weer in Bergen

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content