Activiteiten

Wat

Meer ... >

Waar

Meer ... >

Wanneer

Van
Tot en met

Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts

Piet van Wijngaerdt (1873-1964), grondlegger van de Bergense School, moest meer dan honderd jaar wachten op een grote monografische tentoonstelling. Tegenwoordig wordt het beeld van Piet van Wijngaerdt bepaald door de bloemstillevens die hij in de latere fase van zijn leven in grote getale heeft gemaakt en die nog geregeld op veilingen worden aangeboden. Deze werken doen geen recht aan zijn kunstenaarschap en aan de rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van het expressionisme.

Verborgen topstukken uit privécollecties
​Het werk van Van Wijngaerdt uit zijn topperiode is opmerkelijk krachtig en veelzijdig. Voor de Bergense School geldt dat veel werken in handen zijn van particuliere verzamelaars, waaronder absolute topstukken. Ook in deze tentoonstelling zijn unieke werken te zien uit particulier bezit.

Gegevens

Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts
Canadaplein 1
Alkmaar
info@museumalkmaar.nl stedelijkmuseumalkmaar.nl

Datum
Zaterdag 24 november 2018 t/m zondag 12 mei 2019

Openingstijden
Dins- t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur
Gesloten op maandag; ook gesloten op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag. Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren is het museum gewoon geopend. 

Toegang
Kijk hier voor de toegangsprijzen voor volwassenen, jongeren t/m 18 jaar, gezinstickets (2 volw. en kinderen), CJP, AlkmaarPas, Vrienden van het museum, Museumkaart, ICOM en Vereniging Rembrandt.

Extra informatie 
Rolstoelvriendelijk

Plan je route
Canadaplein, Alkmaar

Route en kaart

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content