Activiteiten

Wat

Meer ... >

Waar

Meer ... >

Wanneer

Van
Tot en met

Schaapskooi Bergen

Schapen die de duinen leeg komen eten, dat klinkt niet goed. Maar dat is het wel! Doordat er veel stikstof in de lucht aanwezig is, zijn er te veel voedingsstoffen in de duinen. Daar profiteren grassen van die vervolgens hard groeien. De oorspronkelijk duinplanten hebben het hierdoor moeilijk. Daarom zet PWN een schaapskudde in om het duingebied in Bergen te beheren. De schapen eten de grassen op, zodat er weer open plekken ontstaan waar duinplanten kunnen groeien die door de grassen geen kans krijgen. De schapen zorgen er zo voor dat het duin zich weer kan herstellen. 

In de schaapskooi verblijven 150 Kempische heideschapen van Landschapsbeheer Rinnegom. De schapen gaan tijdens het begrazingsseizoen ’s nachts naar de schaapskooi, behalve als zij vlak tegen de zeereep aan het werk zijn. Dan overnachten zij in de uitloopweide. De schaapskooi is voor bezoek toegankelijk. In de schaapskooi is een educatieruimte van waaruit het IVN excursies organiseert en voorlichting geeft aan groepen en scholen. Bovendien worden in de Schaapskooi allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij iedereen van harte welkom is. Denk aan het Schaapsheerderfeest, de Paddenstoelendag, exposities, kleinschalige podiumactiviteiten en workshops. Neem je ook een kijkje bij de schapen van Bergen?

Gegevens

Schaapskooi Bergen
Zeeweg 2
1861 PZ Bergen aan Zee
http://www.schaapskooi-bergen.nl/

Datum
Iedere zondagmiddag

Openingstijden
12.00 - 16.00 uur

Toegang
Gratis

Plan je route
Zeeweg, Bergen

Route en kaart

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content