Activiteiten

Wat

Meer ... >

Waar

Meer ... >

Wanneer

Van
Tot en met

WAT gaan we DOEN

17 feb. - 28 feb. Alkmaar
Stedelijk Museum Alkmaar - Ruysdael en Saenredam

In 2018 wordt in Alkmaar het 500-jarig bestaan van de Grote of Sint-Laurenskerk gevierd. Het museum geeft de feestelijke aftrap van het jubileumjaar met een tentoonstelling van gezichten op de Grote Kerk 'Ruysdael en Saenredam in Alkmaar; Meesterwerken van de Grote Kerk'.

Werk van twee befaamde schilders uit de Gouden Eeuw, Salomon van Ruysdael (1600/1603-1670) en Pieter Saenredam (1597-1665). De expositie wordt gecombineerd met nieuw werk van twee fotografen: Hans van der Meer en Karin Borghouts. Geïnspireerd door Ruysdael en Saenredam geven Hans en Karin een hedendaagse visie op de Grote Kerk en Alkmaar.

Speciale activiteiten
Gedurende de tentoonstelling zijn er diverse activiteiten: van inlooprondleidingen op zondag tot expertlezingen en een rondleiding door de conservator. Kijk hier voor het overzicht.

Meer ...
20 feb. Heiloo
Museum Baduhenna - Lezing

Het bestuur van Archeologie museum Baduhenna nodigt je van harte uit voor de lezing door de heer Jan de Koning. Jan de Koning is zelf betrokken geweest bij de opgravingen op locatie Craenenbroeck en kan als geen ander vertellen over zijn ervaringen en de uitkomsten.

​Weet jij wat er onder uw voeten ligt?
Archeologische opgravingen in Heiloo

Stichting Regionale Archeologie Baduhenna viert dat zij 20 jaar bestaat met een lezing over archeologische opgravingen in Heiloo. De spreker is Tim de Ridder, een van de oprichters van de Stichting en betrokken bij veel opgravingen in de periode 1987 – 1996. Eerst nog als archeoloog in opleiding, later als professioneel archeoloog. Tim is nu werkzaam als stadsarcheoloog in Vlaardingen.

Tim neemt ons mee naar bekende opgravingen in Heiloo, zoals aan de Raadhuisweg bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis, Buitenplaats Vrieswijk aan het Zevenhuizen, de vondst van een bronstijd drinkkuil  aan de Vlooiendijk, enz. Hij vertelt ons over de locaties, noemt bijzonderheden, toont gevonden voorwerpen en vertelt details van zijn eigen ervaringen.

Meer ...
20 feb. Heiloo
Oudheidkamer Heiloo

In de Oudheidkamer Heiloo zie je via een tijdlijn de geschiedenis van Heiloo, vanaf de 8e eeuw tot 1960, w.o. bovenstaande prent.

In drie zalen vind je (wisselende) exposities over de geschiedenis van Heiloo met o.a. deze hoogtepunten: Onze Lieve Vrouw ter Nood, landgoed de Coulster, de Heilooer Kring, het Huis Nijenburg en de Witte Kerk.

Beleef de historie van Heiloo en geniet o.a. in de filmzaal van de beeld- en geluidsopnames die bewaard zijn gebleven. 

Meer ...
21 feb. Heiloo
Muziek in de Cultuurkoepel Heiloo

De zaal is imposant door haar hoogte, de schitterende lichtinval door de enorme glas-in-lood-ramen, vol met verhalen. En zeker ook door de ronde vorm en het grote podium, voorheen altaar. Hier kun je genieten van muziek, maar ook literatuur, theater, dans en beeldende kunst komen aan bod. De zaal is uiteraard ook interessant en gastvrij beschikbaar voor allerhande organisaties, cultureel en niet-cultureel.

Hieronder vind je in het kort het programma:

Woensdag 21 februari 2018, 19.00 uur: ​Literaire Salon met Ester Naomi Perquin
Ester Naomi Perquin, vertelt, leest voor, beschouwt, beantwoordt vragen, en signeert – met daarbij een driegangen diner.

Zaterdag 24 februari 2018, 20.15 uur: Pracht en praal
Het publiek zit te midden van ‘koren’ samengesteld uit Het Sweelinck Barokorkest en zangers van de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium Amsterdam – o.l.v. Jos van Veldhoven.

Zondag 4 maart 2018, 13.00 uur: Lazy Sunday Quatro Ventos - Outros Lugares - Fado
Het ijzersterke fado-ensemble Quatro Ventos, met ”Outros Lugares”, staat voor inspiratie voor hun gloednieuwe repertoire. Deze ‘Sunday’ is met bijpassende Portugese gerechtjes van Keuken met Karakter.

Vrijdag 9 maart 2018, 20.15 uur: Marjolijn van Kooten – Ik zie de bui al hangen
Met de cabaretvoorstelling 'Ik zie de bui al hangen' brengt Marjolijn van Kooten met Hollandse nuchterheid geestige en scherpe conferences over psychiatrische onderwerpen aan de orde.

Zaterdag 17 maart 2018, 20.00 uur: Matthäus Passion
Deze paasklassieker wordt uitgevoerd door het Oratoriumkoor Heiloo, met barokorkest Cappella Maria Barbara en een aantal professionele solisten onder leiding van dirigent Paul Waerts. Deze keer in een bijzondere opstelling: koor & orkest in de zaal en het publiek eromheen.

Woensdag 21 maart 2018, 19.00 uur: Literaire Salon met Thomas Verbogt en Sjoerd Kuyper​
​De vierde gasten en tevens laatste van deze serie van de Literaire Salon 2017-2018 zijn Thomas Verbogt en Sjoerd Kuyper. Zij vertellen, lezen voor, beschouwen, beantwoorden vragen en signeren – met daarbij een driegangen diner.

Paasmaandag 2 april 2018, 13.00 uur: Lazy Sunday met Makis Seviloglou - Upside Down Soul
Kom genieten van componist, zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou. Een middag vol diepgang, variatie, weemoed en levensvreugde. Deze Lazy Tweede Paasdag met bijpassende Griekse gerechtjes.

Zondag 8 april 2018, 15.00 uur: Lenny Kuhr, Gekust door de eeuwigheid
​Een spannende ontroerende en vitale voorstelling die menig hart zal raken, zowel om de inhoud en de zeer persoonlijke verbindende teksten als door de muziek die zich zeer transparant, vurig en verfijnd laat horen.

Zondag 15 april 2018, 15.00 uur: Nadara Gypsy Band
Een oriëntaals dansfeest met Roma muziek door de Nadara Gypsy Band. Alle registers gaan open met zowel melancholische als wervelende muziek. Probeer daar maar bij stil te zitten, dus dansschoenen aan!

Zaterdag 28 april 2018, 20.15 uur: Ellen ten Damme, Van Parijs naar Berlijn
Met gebruikmaking van de geweldige muziek uit de jaren ‘20, het interbellum, maar ook van die uit de jaren ‘40 en 50 tot aan vandaag – denk aan Edith Piaff, Serge Gainsbourg, Brecht/Weill, Dietrich, Bardot en Byoncé raast Ellen door een eeuw Europa of wat daar van over is. Op naaldhakken!

Zaterdag 12 mei 2018, 18.45 uur - 19:45 uur: Het Orkest van de Achttiende Eeuw
Het Orkest van de Achttiende Eeuw, bestaande uit 55 musici aangevuld met even zoveel studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag brengt werken van Ludwig von Beethoven (1770-1827) onder leiding Philippe Herreweghe.

Zaterdag 19 mei 2018, 20.15 uur: The Tibbs
The Tibbs staan voor meeslepende garagesoul, die stevig knipoogt naar blues, funk, jazz en surf.Geen tijd om stil te zitten bij deze moddervette mengeling van vlammende originals met hier of daar nog een meedogenloze cover. Het dak eraf van de Koepel.

Vrijdag 25 mei 2018, 20.15 uur: Luna Kamerkoor, Hohe Messe van J.S. Bach
Luna Kamerkoor, een projectkoor voor (ver)gevorderde amateurzangers uit heel Nederland, richt zich op muziek vanaf de 19e eeuw. Vanavond een moderne mis met werken van Tallis, Vasks en Esenvalds onder leiding van Wolfgang Lange.

Meer ...
21 feb. Heiloo
Toverlantaarn museum

Dit nieuwe museum biedt een collectie van meer dan 400 toverlantaarns en bijbehorende items. Een toverlantaarn is een uitvinding uit de 17e eeuw van de Nederlander Christiaan Huygens. Het is de voorloper van de film, diaprojector, televisie, computer, beamer en daarmee dus ook van alle moderne media die we vandaag de dag gebruiken.

Er zijn toverlantaarns van erg klein tot zeer groot model.

Meer ...
21 feb. Bergen aan Zee
Schaapskooi - Wolatelier

De wol van het Kempisch Heideschaap is prachtig, maar wordt in Nederland nog niet veel verwerkt. Daar brengen we in Bergen verandering in. Voor the kids zijn er tijdens de schoolvakantie (regio Noord) altijd creatieve activiteiten, denk aan spinnen, weven, vilten of vingerhaken. Je gaat altijd met iets leuks naar huis!

Kom eens op bezoek in het wolatelier van schaapskooi Bergen. Er zijn altijd demonstraties spinnen, kaarden, breien, haken, weven en/of vilten. Er is van alles te zien, te doen en te beleven rondom de wol van de duinkudde...

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»

Dit kun je elke dag DOEN

1 jan. - 31 dec. Egmond-Binnen
Abdij van Egmond

De Abdij van Egmond heeft een eeuwenoude geschiedenis, die teruggaat tot circa 600 n.Chr. Eeuwenlang was de Abdij, naast een ziekenhuis en opvang voor armen en wezen, een kenniscentrum. De monniken hadden veel kennis van waterbeheer en van het verbouwen van gewassen. 

Museum
Hier vind je een permanente expositie. Er zijn archeologische vondsten, een maquette (1:100) van de middeleeuwse Abdij in welstand en teksten, tekeningen, foto's en film brengen het stukje geschiedenis vanaf de 10e eeuw tot aan de verwoesting in 1573 tot leven. 

Abdijwinkel
In de Abdijwinkel vind je voornamelijk producten uit de eigen Abdij, zoals kaas, jam, thee, keramiek en kaarsen. Ook is er een groot assortiment boeken, dvd's en cd's. 

Krijg hier een impressie van de Abdij van Egmond.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Museum Kranenburgh

Op steenworp afstand van het hart van Bergen ligt een van de mooiste plekken om van kunst te genieten: Kranenburgh. Het museum biedt werk van grote namen, multi-talenten en beloftes voor de toekomst. Denk aan Leo Gestel, Charley Toorop, Lucebert en Armando.

Het fundament onder Kranenburgh vormen de schilders van de Bergense School. Deze kunstenaars kwamen begin vorige eeuw naar Bergen vanwege het zeelicht en de inspirerende omgeving.

Foto: Peter H. Toxopeus

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Bioscoop Cinebergen

Met zo’n 100 zitplaatsen en midden in het bos gelegen, is deze intieme filmzaal een bijzondere locatie. De ‘Zwarte schuur’ zoals Cinebergen in de volksmond wordt genoemd biedt een uitstekend aanbod van kwaliteitsfilms voor een zo breed en divers mogelijk publiek. Voor en na de film is er gelegenheid voor een drankje in het gezellige theatercafé.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
Kinderboerderij 't Dierenduintje

Weet je, ‘t Dierenduintje is een bijzondere kinderboerderij. Alle dieren die er wonen hebben zo hun eigen verhaal: ze zijn allemaal gered. Soms van de slacht, soms na een slecht leven. En daarom mag ieder dier, jong en oud, mooi of lelijk er wonen.

Op ‘t Dierenduintje wordt er niet gefokt met dieren. Zodoende ontstaan er geen overschotten en hoeven er nooit dieren naar de slacht of handel te worden afgevoerd. Alle dieren die op ‘t Dierenduintje wonen, mogen daar in alle rust en met plezier hun oude dag slijten. 

Er zijn varkens, knobbelganzen, geiten, bokken, konijnen, kippen en nog veel meer dieren die met je willen spelen. Dit zijn meestal de jonge dieren, de ouderen vinden het heerlijk om een aaitje te krijgen. Kom je ook eens kijken, spelen of aaien?

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel: niet zo maar een Tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Centraal in deze oase van rust staat de ontmoeting tussen mensen. Maar je kunt ook gewoon rondwandelen en, zittend op een bankje, genieten van alles wat er groeit en bloeit. Een Tuin die bovendien elk seizoen wat anders te bieden heeft.

De Tuin van Kapitein Rommel wordt volledig beheerd door een stichting, gerund door vrijwilligers. Gedurende het hele jaar organiseert zij allerlei recreatieve, culturele en educatieve activiteiten voor jong en oud.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
PWN - Bezoekerscentrum De Hoep

In Bezoekerscentrum De Hoep ontdek je op een leuke en boeiende manier alles over het zuiveren van water in de Noord–Hollandse natuur. Je ontdekt op een leuke, speelse manier hoe PWN ervoor zorgt dat er elke dag weer schoon en lekker drinkwater uit je kraan komt. En ook hoe PWN met verstuiving, begrazing en vernatting het duin beheert. Er zijn filmpjes, voeldieren en het hartstikke leuke vondstenkabinet.

Natuuractiviteiten
In De Hoep worden tal van activiteiten georganiseerd. Kom bijvoorbeeld de boswachter helpen en krijg de kneepjes van het boswachtersvak onder de knie. Of ga op bezoek bij kabouters Pim en Pientje in de duinen. Er is genoeg te DOEN!

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»
Markt

Binnenkort te DOEN

Weersverwachting
Bergen
Meer weer in Bergen

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content