Activiteiten

Wat

Meer ... >

Waar

Meer ... >

Wanneer

Van
Tot en met

WAT gaan we DOEN

11 nov. - 25 nov. Bergen nh
Kranenburgh - bloot / exposed

Gastcurator Thomas Widdershoven bevraagt in de tentoonstelling Bloot onze relatie tot het naakte lichaam dat, blootgesteld aan de grilligheid van tijd, smaak en zeden, nu eens wordt ervaren als ideaal en bevrijdend, en dan weer als uitdagend en aanstootgevend. 

Widdershoven laat je kijken naar Bergense School-naakten in het bos, streakers in de 70ties, naakt in reclame, tienerselfies en #MeToo anno nu.

Meer ...
19 nov. Egmond aan Zee
Post aan Zee - Wandelen aan Zee

Begin de week goed en wandel met 'PostaanZee' in de natuur in en om Egmond. Je ontmoet andere mensen, bent gezond bezig, lekker buiten en in beweging! Wat wil je nog meer?

De wandelgroep staat onder leiding van een ervaren Egmondse wandelaarster en kent vier verschillende afstanden:

  • De gang erin (9 km)
  • Lekker wandelen (7 km)
  • De paden op (5 km)
  • Rondje om (3 km) 
Meer ...
20 nov. - 2 dec. Uitgeest
Kerstdorp Uitgeest

De 72-jarige Ron de Boer is gek op kerst en heeft in zijn huis een heus kerstdorp gebouwd. Dit doet hij jaarlijks en hij is er apetrots op. Zo trots, dat je het mag komen bezoeken, want hij laat het je met veel plezier zien! De afgelopen vijf jaar is het kerstdorp een begrip geworden in de regio, nou daar mag je zeker trots op zijn Ron!

Meer ...
20 nov. Heiloo
Historisch Museum Heiloo

In Historisch Museum Heiloo zie je via een tijdlijn de geschiedenis van Heiloo, vanaf de 8e eeuw tot 1960, w.o. bovenstaande prent: een impressie van het houten kerkje van Heiloo in de 8ste eeuw (aquarel: Marianne Eugster).

In de expositiezaal vind je (wisselende) exposities over de geschiedenis van Heiloo met o.a. : Onze Lieve Vrouw ter Nood, Landgoed ter Coulster, de Heilooër Kring, het Huis Nijenburg en de Witte Kerk.

Beleef de historie van Heiloo en geniet o.a. in de film-theaterzaal van de beeld- en geluidsopnames die bewaard zijn gebleven. 

Momenteel is een tentoonstelling over het voormalig Melco-terrein  'Van Weiland tot Woonwijk' te zien. Wat te denken van foto’s en filmopnamen van de voormalige melkfabriek en het gebruik van het terrein als sportpark.

Daarnaast is er een kleine tentoonstelling te zien over de joodse geschiedenis gedurende de oorlogsjaren in Heiloo. Komt dat zien, bewonder en verwonder je.

Meer ...
20 nov. - 26 nov. Schoorl
Sinterklaashuis in Schoorl

De Sint is weer in Nederland aangekomen en verblijft dit jaar twee weken in Dopersduin in Schoorl. Het is een jaar geleden dat je de Sint en zijn Pieten hebt gezien, dan heb je natuurlijk hen vast veel te vertellen!

Kom vooral langs! In het weekend is de Sint aanwezig om even met je te praten, doordeweeks zijn de Zwarte Pieten er voor je. En kijk meteen even hoe de cadeaus worden ingepakt voor pakjesavond, waar de Sint slaapt of hoe de pepernoten worden gebakken. Misschien kun je de Pieten even helpen?

Meer ...
21 nov. Heiloo
Toverlantaarn museum

Dit unieke museum biedt een collectie van meer dan 400 toverlantaarns en bijbehorende items. Een toverlantaarn is een uitvinding uit de 17e eeuw van de Nederlander Christiaan Huygens. Het is de voorloper van de film, diaprojector, televisie, computer, beamer en daarmee dus ook van alle moderne media die we vandaag de dag gebruiken. Er zijn toverlantaarns van erg klein tot zeer groot model.

Speciale activiteiten
Tijdens de Open Monumentendag*' en Willibrordus Draait Anders Door* zijn er rondleidingen en zijn er om het half uur projecties met een toverlantaarn uit 1880. Mooie verhalen werden op die manier tot leven gebracht. Voor kinderen is er een workshop Toverlantaarn tekenen. De kinderen gaan hun eigen verhaal tekenen en kleuren om deze daarna in de toverlantaarn zichtbaar te maken. Hoe leuk is dat?!

* Tijden tijdens Open Monumentendag en Willibrordus Draait Anders Door: 14.15 uur, 15.30 uur en 16.45 uur. Deelname slechts € 2,- per kind.

Herfstvakantie
Tijdens de Herfstvakantie, op donderdag 25 oktober 2018, is er een workshop Toverlantaarn tekenen voor kinderen. Je tekent je verhaal en kleurt deze in om je verhaal daarna in de toverlantaarn zichtbaar te maken tijdens een kleine voorstelling voor jou en degene (vader, moeder, opa, oma of iemand anders) die deze middag is meegekomen. De workshop is van 13.00 tot 15.00 uur. Graag opgeven (kan tot 1 dag van te voren). De workshop is gratis, nadat je toegang tot het museum hebt betaald.

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»

Dit kun je elke dag DOEN

1 jan. - 31 dec. Egmond aan den Hoef
Slotkapel Egmond

Lopend over de natuurstenen vloer, die deels is gevuld met oude grafschriften, kijkend naar het gebrandschilderde glas, dat het zonlicht omtovert tot een magisch licht, is een bezoek aan De Slotkapel een heel bijzondere belevenis.

Willem I van Egmond liet in 1227 een kapel bouwen bij het Slot op den Hoef, de huidige Slotkapel. In 1229 werd De Slotkapel door de bisschop van Utrecht officieel ingewijd.

De Nederlandse Concertstichting organiseert, gedurende het concertseizoen, twee concerten per maand binnen het oude muziek repertoire. Slotkapel Egmond is een bijzondere plek voor concerten, exposities of lezingen.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Egmond-Binnen
Abdij van Egmond

De Abdij van Egmond heeft een eeuwenoude geschiedenis, die teruggaat tot circa 600 n.Chr. Eeuwenlang was de Abdij, naast een ziekenhuis en opvang voor armen en wezen, een kenniscentrum. De monniken hadden veel kennis van waterbeheer en van het verbouwen van gewassen. 

Museum
Hier vind je een permanente expositie. Er zijn archeologische vondsten, een maquette (1:100) van de middeleeuwse Abdij in welstand en teksten, tekeningen, foto's en film brengen het stukje geschiedenis vanaf de 10e eeuw tot aan de verwoesting in 1573 tot leven. 

Abdijwinkel
In de Abdijwinkel vind je voornamelijk producten uit de eigen Abdij, zoals kaas, jam, thee, keramiek en kaarsen. Ook is er een groot assortiment boeken, dvd's en cd's. 

Krijg hier een impressie van de Abdij van Egmond.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Museum Kranenburgh

Op steenworp afstand van het hart van Bergen ligt een van de mooiste plekken om van kunst te genieten: Kranenburgh. Het museum biedt werk van grote namen, multi-talenten en beloftes voor de toekomst. Denk aan Leo Gestel, Charley Toorop, Lucebert en Armando.

Het fundament onder Kranenburgh vormen de schilders van de Bergense School. Deze kunstenaars kwamen begin vorige eeuw naar Bergen vanwege het zeelicht en de inspirerende omgeving.

Foto: Peter H. Toxopeus

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Bioscoop Cinebergen

Met zo’n 100 zitplaatsen en midden in het bos gelegen, is deze intieme filmzaal een bijzondere locatie. De ‘Zwarte schuur’ zoals Cinebergen in de volksmond wordt genoemd biedt een uitstekend aanbod van kwaliteitsfilms voor een zo breed en divers mogelijk publiek. Voor en na de film is er gelegenheid voor een drankje in het gezellige theatercafé.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
Kinderboerderij 't Dierenduintje

Weet je, ‘t Dierenduintje is een bijzondere kinderboerderij. Alle dieren die er wonen hebben zo hun eigen verhaal: ze zijn allemaal gered. Soms van de slacht, soms na een slecht leven. En daarom mag ieder dier, jong en oud, mooi of lelijk er wonen.

Op ‘t Dierenduintje wordt er niet gefokt met dieren. Zodoende ontstaan er geen overschotten en hoeven er nooit dieren naar de slacht of handel te worden afgevoerd. Alle dieren die op ‘t Dierenduintje wonen, mogen daar in alle rust en met plezier hun oude dag slijten. 

Er zijn varkens, knobbelganzen, geiten, bokken, konijnen, kippen en nog veel meer dieren die met je willen spelen. Dit zijn meestal de jonge dieren, de ouderen vinden het heerlijk om een aaitje te krijgen. Kom je ook eens kijken, spelen of aaien?

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel: niet zo maar een Tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Centraal in deze oase van rust staat de ontmoeting tussen mensen. Maar je kunt ook gewoon rondwandelen en, zittend op een bankje, genieten van alles wat er groeit en bloeit. Een Tuin die bovendien elk seizoen wat anders te bieden heeft.

De Tuin van Kapitein Rommel wordt volledig beheerd door een stichting, gerund door vrijwilligers. Gedurende het hele jaar organiseert zij allerlei recreatieve, culturele en educatieve activiteiten voor jong en oud.

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»
Markt

Binnenkort te DOEN

Weersverwachting
Bergen
Meer weer in Bergen

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content