Activiteiten

Wat

Meer ... >

Waar

Meer ... >

Wanneer

Van
Tot en met

WAT gaan we DOEN

2 dec. - 12 dec. Bergen nh
IJsbaan Bergen

Wekenlang ijspret op het buitenterrein van de Ruïnekerk! Dat wordt zwieren en zwaaien (schaatsen kun je ter plekke huren) en veel winterse gezelligheid. En natuurlijk hebben we dan een warme chocomelk, glühwein, broodje worst of erwtensoep verdiend en dat kunnen we daar óók kopen.

​Dus tot zo op de schaatsbaan!

Meer ...
5 dec. - 17 dec. Bergen nh
Kranenburgh - Han Bennink

Han Bennink (Zaandam, 1942) is een begenadigd drummer en begaafd beeldend kunstenaar. Het multitalent verbindt disciplines en stelt creatieve vrijheid en experiment voorop, waarmee hij een voorbeeld is voor veel jonge kunstenaars. Kranenburgh viert zijn 75e verjaardag met een totaalkunstwerk dat muziek, ritme, ordening en kunst verenigt. Tekeningen, foto’s, assemblages, installaties en collages komen samen in een tentoonstellingsontwerp van Irma Boom.

Meer ...
5 dec. - 17 dec. Bergen nh
Kranenburgh - De Boswachters

De Boswachter | Blommers & Schumm - Adolphe Burdet
Geïnspireerd door de vroeg 20e-eeuwse natuurfotografie van Adolphe Burdet, portretteerde het fotografenduo Blommers & Schumm boswachters in de natuurgebieden van Egmond en Schoorl. De hedendaagse fotografen Blommers & Schumm (beiden 1969) staan bekend om hun eigenzinnige mode- en portretfotografie. Deze zomer is het duo op zoek gegaan naar boswachters in het duinlandschap rondom Egmond, Schoorl en Bergen. Het onzichtbare beroep wordt in de voor het fotografenduo kenmerkende stijl in beeld gebracht. Ze tonen de mannen en vrouwen liggend in het landschap - hún landschap - dat hen lijkt te gaan verzwelgen.

Meer ...
5 dec. - 17 dec. Bergen nh
Kranenburgh - Matthew Monahan, Mensbeeld

Van prehistorische grotfiguren tot en met de moderne wereldburger: de Amerikaanse kunstenaar Matthew Monahan (Eureka, VS, 1972)  put inspiratie uit hun primitieve, mystieke, klassieke of alledaagse schoonheid. In tekeningen en sculpturen assembleert  hij een nieuwe mens, herkenbaar en vervreemdend. In de raadselachtige mensfiguren van Monahan botsen abstractie en figuratie, herkenbaarheid en mysterie met elkaar. Dit geldt ook voor materialen die hij kiest: ze zijn atypisch en verschijnen in contrasterende combinaties, zoals papier en steen.

Meer ...
7 dec. - 20 dec. Castricum
Huis van Hilde - Hilde ontvangt Sinterklaas

Hilde ontvangt Sint
​Hilde leefde in de vierde eeuw, in dezelfde eeuw als Sint-Nicolaas; maar ze leefden ver van elkaar. Hilde kwam oorspronkelijk uit wat nu Oost-Duitsland heet, en Sint-Nicolaas uit Myra (het huidige Demre in Zuidwest-Turkije). Hilde is al lang geleden overleden, maar gelukkig is haar skelet bewaard gebleven. Wie haar reconstructie op ware grootte ziet, zou bijna zweren dat ze nog leeft. Sint-Nicolaas leeft ook nog steeds voort, door zijn feest. En dat blijkt ook uit de tentoonstelling.

Er zijn een mantel en mijter uit 1925 te zien, ansichtkaarten met afbeeldingen van het Sinterklaasfeest, schoolplaten en andere voorwerpen die met het feest te maken hebben. Het is duidelijk dat de goedheiligman niet alleen bij ons, maar ook elders in Europa welkom wordt geheten. Zo staat er een twee meter hoog beeld van Sint uit LEGO steentjes, afkomstig uit Denemarken. Wie het aantal LEGO-stenen raadt, maakt kans op een leuke prijs. 

Ze kwamen uit dezelfde tijd,
Van ver in onze streek terecht,
Nu zijn ze weer bij ons bijeen,
​Hilde, Sint en ook zijn knecht.

Meer ...
12 dec. Heiloo
Oudheidkamer Heiloo

In de Oudheidkamer Heiloo zie je via een tijdlijn de geschiedenis van Heiloo, vanaf de 8e eeuw tot 1960, w.o. bovenstaande prent.

In drie zalen vind je (wisselende) exposities over de geschiedenis van Heiloo met o.a. deze hoogtepunten: Onze Lieve Vrouw ter Nood, landgoed de Coulster, de Heilooer Kring, het Huis Nijenburg en de Witte Kerk.

Beleef de historie van Heiloo en geniet o.a. in de filmzaal van de beeld- en geluidsopnames die bewaard zijn gebleven. 

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»

Dit kun je elke dag DOEN

1 jan. - 31 dec. Egmond-Binnen
Abdij van Egmond

De Abdij van Egmond heeft een eeuwenoude geschiedenis, die teruggaat tot circa 600 n.Chr. Eeuwenlang was de Abdij, naast een ziekenhuis en opvang voor armen en wezen, een kenniscentrum. De monniken hadden veel kennis van waterbeheer en van het verbouwen van gewassen. 

Museum
Hier vind je een permanente expositie. Er zijn archeologische vondsten, een maquette (1:100) van de middeleeuwse Abdij in welstand en teksten, tekeningen, foto's en film brengen het stukje geschiedenis vanaf de 10e eeuw tot aan de verwoesting in 1573 tot leven. 

Abdijwinkel
In de Abdijwinkel vind je voornamelijk producten uit de eigen Abdij, zoals kaas, jam, thee, keramiek en kaarsen. Ook is er een groot assortiment boeken, dvd's en cd's. 

Krijg hier een impressie van de Abdij van Egmond.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Museum Kranenburgh

Op steenworp afstand van het hart van Bergen ligt een van de mooiste plekken om van kunst te genieten: Kranenburgh. Het museum biedt werk van grote namen, multi-talenten en beloftes voor de toekomst. Denk aan Leo Gestel, Charley Toorop, Lucebert en Armando.

Het fundament onder Kranenburgh vormen de schilders van de Bergense School. Deze kunstenaars kwamen begin vorige eeuw naar Bergen vanwege het zeelicht en de inspirerende omgeving.

Foto: Peter H. Toxopeus

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Bioscoop Cinebergen

Met zo’n 100 zitplaatsen en midden in het bos gelegen, is deze intieme filmzaal een bijzondere locatie. De ‘Zwarte schuur’ zoals Cinebergen in de volksmond wordt genoemd biedt een uitstekend aanbod van kwaliteitsfilms voor een zo breed en divers mogelijk publiek. Voor en na de film is er gelegenheid voor een drankje in het gezellige theatercafé.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Egmond aan den Hoef
Slotkapel Egmond

Lopend over de natuurstenen vloer, die deels is gevuld met oude grafschriften, kijkend naar het gebrandschilderde glas, dat het zonlicht omtovert tot een magisch licht, is een bezoek aan De Slotkapel een heel bijzondere belevenis.

Willem I van Egmond liet in 1227 een kapel bouwen bij het Slot op den Hoef, de huidige Slotkapel. In 1229 werd De Slotkapel door de bisschop van Utrecht officieel ingewijd.

De Nederlandse Concertstichting organiseert, gedurende het concertseizoen, twee concerten per maand binnen het oude muziek repertoire. Slotkapel Egmond is een bijzondere plek voor concerten, exposities of lezingen.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Sportcentrum De Beeck

Sportcentrum De Beeck biedt diverse mogelijkheden voor de sportieve of recreatieve gebruiker (op speciale tijden ook voor naturisten). Speels geïntegreerd zijn de grote whirlpool, een jetstream en een ondiep en afgeschermd babybadje. Zwemplezier voor het hele gezin!

Helaas is het zwembad door brand verwoest. Voorlopdig is het bad dus gesloten.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
Kinderboerderij 't Dierenduintje

Weet je, ‘t Dierenduintje is een bijzondere kinderboerderij. Alle dieren die er wonen hebben zo hun eigen verhaal: ze zijn allemaal gered. Soms van de slacht, soms na een slecht leven. En daarom mag ieder dier, jong en oud, mooi of lelijk er wonen.

Op ‘t Dierenduintje wordt er niet gefokt met dieren. Zodoende ontstaan er geen overschotten en hoeven er nooit dieren naar de slacht of handel te worden afgevoerd. Alle dieren die op ‘t Dierenduintje wonen, mogen daar in alle rust en met plezier hun oude dag slijten. 

Er zijn varkens, knobbelganzen, geiten, bokken, konijnen, kippen en nog veel meer dieren die met je willen spelen. Dit zijn meestal de jonge dieren, de ouderen vinden het heerlijk om een aaitje te krijgen. Kom je ook eens kijken, spelen of aaien?

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»
Markt

Binnenkort te DOEN

13 december Expositie - Commer-in
13 december Kinderboerderij 't Beestenboetje
14 december LN - Uilenbalpluisavond
15 december t/m 17 december Expositie - Galerie De Kapberg
16 december Tuin van Kapitein Rommel - Kerstmarkt
16 december t/m 17 december Expositie - Commer-in
16 december t/m 17 december Kerstmarkt Ruïnekerk
Meer
Weersverwachting
Bergen
Meer weer in Bergen

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content