Activiteiten

Wat

Meer ... >

Waar

Meer ... >

Wanneer

Van
Tot en met

WAT gaan we DOEN

14 apr. - 28 apr. Heiloo
Expositie - Galerie De Buitenkans - in de Trog

De Trog is de expositieruimte / theeschenkerij van de stichting de Buitenkans. De stichting heeft als doel beeldvorming rondom de psychiatrie te beïnvloeden door het organiseren van positieve beeldvormingsactiviteiten. Een van de activiteiten is het organiseren van tentoonstellingen door galerie de Buitenkans, waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten.

Van 23 maart t/m zondag 27 mei 2018
Een expositie met kunstwerken van schildersgroep ‘Een gewaagde kans’ bestaande uit Annelies Kouw, Astrid Orelio, Brigitte Buis, Hans van Aartsen, Henk Borgman, Machtelt IJdo, Margot Natte, Thea Hustinx-Haas en Truus Hoedjes.

Menig kunstwerk is vervaardigd onder de inspirerende leiding van beeldend kunstenaar Rob Houdijk uit Alkmaar. Voor de schilderijen zijn diverse technieken gebruikt zoals olieverf, pastel, grafiet aquarel en houtskool.

Meer ...
17 apr. - 1 mei Limmen
Hortus Bulborum, historische bloementuin

De Hortus Bulborum is de enige bollentuin ter wereld met ruim 4.000 verschillende soorten. De Hortus Bulborum is klein en bescheiden en uniek in binnen- en buitenland. Een bollentuin met een ongekende collectie voorjaarsbloeiende bolgewassen van veelal oude en historische bolgewassen. Vele soorten stammen van vóór 1900 en zijn hoofdzakelijk te bewonderen in historische collecties. Voor de commercie zijn deze bolgewassen nauwelijks meer interessant en worden daarom bijna niet meer gekweekt. In deze tuin worden deze oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard. De Hortus Bulborum heeft als belangrijkste doel om deze rassen in stand te houden. 

Elk voorjaar laat de Hortus Bulborum de bollengeschiedenis in tal van zijn facetten herleven. Honderden kleine bollenveldjes kleuren in de meest uiteenlopende schakeringen. De tuin is dan een lust voor het oog en een genot voor de neus.

Meer ...
24 apr. - 6 mei Bergen nh
Kranenburgh - Jaap Mooy Noord-West Zuid-Oost

Jaap Mooy (1915-1987) koos de taal van de kunst om ‘de waanzinnige boosaardige chaos van de maatschappij’ te verbeelden. Hij uit zijn ongenoegen rauw en direct - maar niet zonder humor - in talloze collages, tekeningen en (schroot)sculpturen. Als een zeeman bepaalt hij zijn eigen koers in leven en werk.

Gastcurator Cees de Boer nam Mooys engagement als leidraad voor een tentoonstelling in Museum Kranenburgh, vormgegeven door grafisch ontwerper Jan van Toorn.

Meer ...
24 apr. - 6 mei Bergen nh
Kranenburgh - Do it like Droog

Droog gaat over ideeën. Al 25 jaar werkt het platform samen met tal van prominente Nederlandse ontwerpers aan projecten en producten die maatschappelijke discussie op gang brengen of erop reflecteren. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Rag chair (voddenstoel) van Tejo Remy.

Ter markering van zijn jubileumjaar brengt Droog iconische ontwerpen uit de eigen collectie bij elkaar in de tentoonstelling Do it Like Droog in Kranenburgh, bijzonder vormgegeven door ontwerpers Koehorst in ’t Veld.

Meer ...
25 apr. - 8 mei Alkmaar
Stedelijk Museum Alkmaar - Ruysdael en Saenredam

In 2018 wordt in Alkmaar het 500-jarig bestaan van de Grote of Sint-Laurenskerk gevierd. Het museum geeft de feestelijke aftrap van het jubileumjaar met een tentoonstelling van gezichten op de Grote Kerk 'Ruysdael en Saenredam in Alkmaar; Meesterwerken van de Grote Kerk'.

Werk van twee befaamde schilders uit de Gouden Eeuw, Salomon van Ruysdael (1600/1603-1670) en Pieter Saenredam (1597-1665). De expositie wordt gecombineerd met nieuw werk van twee fotografen: Hans van der Meer en Karin Borghouts. Geïnspireerd door Ruysdael en Saenredam geven Hans en Karin een hedendaagse visie op de Grote Kerk en Alkmaar.

Speciale activiteiten
Gedurende de tentoonstelling zijn er diverse activiteiten: van inlooprondleidingen op zondag tot expertlezingen en een rondleiding door de conservator. Kijk hier voor het overzicht.

Meer ...
27 apr. Egmond aan Zee
Koningsdag in Egmond aan Zee

Een unieke traditie in Nederland zijn de vrijmarkten, oranjemarkten en kindermarkten. In vrijwel elk dorp of stad kun je voor een prikkie spullen en/of etenswaren aanschaffen.

De Oranjemarkt in de Sporthal start al vroeg, vanaf 08.00 uur kun je voor de beste koopje komen. Op het terrein er omheen is het vanaf 09.00 uur autovrij en bieden de kinderen hun koopwaar aan. Ook kun je hier op het springkussen springen.

Verder staat op het programma:

  • 10.00 - 13.00 uur: verschillende kinderactiviteiten
  • Vanaf 13.00 uur: muziek en gezelligheid

(Foto: Mirjam Bosselaar)

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»

Dit kun je elke dag DOEN

1 jan. - 31 dec. Egmond-Binnen
Abdij van Egmond

De Abdij van Egmond heeft een eeuwenoude geschiedenis, die teruggaat tot circa 600 n.Chr. Eeuwenlang was de Abdij, naast een ziekenhuis en opvang voor armen en wezen, een kenniscentrum. De monniken hadden veel kennis van waterbeheer en van het verbouwen van gewassen. 

Museum
Hier vind je een permanente expositie. Er zijn archeologische vondsten, een maquette (1:100) van de middeleeuwse Abdij in welstand en teksten, tekeningen, foto's en film brengen het stukje geschiedenis vanaf de 10e eeuw tot aan de verwoesting in 1573 tot leven. 

Abdijwinkel
In de Abdijwinkel vind je voornamelijk producten uit de eigen Abdij, zoals kaas, jam, thee, keramiek en kaarsen. Ook is er een groot assortiment boeken, dvd's en cd's. 

Krijg hier een impressie van de Abdij van Egmond.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Museum Kranenburgh

Op steenworp afstand van het hart van Bergen ligt een van de mooiste plekken om van kunst te genieten: Kranenburgh. Het museum biedt werk van grote namen, multi-talenten en beloftes voor de toekomst. Denk aan Leo Gestel, Charley Toorop, Lucebert en Armando.

Het fundament onder Kranenburgh vormen de schilders van de Bergense School. Deze kunstenaars kwamen begin vorige eeuw naar Bergen vanwege het zeelicht en de inspirerende omgeving.

Foto: Peter H. Toxopeus

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Bergen nh
Bioscoop Cinebergen

Met zo’n 100 zitplaatsen en midden in het bos gelegen, is deze intieme filmzaal een bijzondere locatie. De ‘Zwarte schuur’ zoals Cinebergen in de volksmond wordt genoemd biedt een uitstekend aanbod van kwaliteitsfilms voor een zo breed en divers mogelijk publiek. Voor en na de film is er gelegenheid voor een drankje in het gezellige theatercafé.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
Kinderboerderij 't Dierenduintje

Weet je, ‘t Dierenduintje is een bijzondere kinderboerderij. Alle dieren die er wonen hebben zo hun eigen verhaal: ze zijn allemaal gered. Soms van de slacht, soms na een slecht leven. En daarom mag ieder dier, jong en oud, mooi of lelijk er wonen.

Op ‘t Dierenduintje wordt er niet gefokt met dieren. Zodoende ontstaan er geen overschotten en hoeven er nooit dieren naar de slacht of handel te worden afgevoerd. Alle dieren die op ‘t Dierenduintje wonen, mogen daar in alle rust en met plezier hun oude dag slijten. 

Er zijn varkens, knobbelganzen, geiten, bokken, konijnen, kippen en nog veel meer dieren die met je willen spelen. Dit zijn meestal de jonge dieren, de ouderen vinden het heerlijk om een aaitje te krijgen. Kom je ook eens kijken, spelen of aaien?

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel: niet zo maar een Tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Centraal in deze oase van rust staat de ontmoeting tussen mensen. Maar je kunt ook gewoon rondwandelen en, zittend op een bankje, genieten van alles wat er groeit en bloeit. Een Tuin die bovendien elk seizoen wat anders te bieden heeft.

De Tuin van Kapitein Rommel wordt volledig beheerd door een stichting, gerund door vrijwilligers. Gedurende het hele jaar organiseert zij allerlei recreatieve, culturele en educatieve activiteiten voor jong en oud.

Meer ...
1 jan. - 31 dec. Castricum
PWN - Bezoekerscentrum De Hoep

In Bezoekerscentrum De Hoep ontdek je op een leuke en boeiende manier alles over het zuiveren van water in de Noord–Hollandse natuur. Je ontdekt op een leuke, speelse manier hoe PWN ervoor zorgt dat er elke dag weer schoon en lekker drinkwater uit je kraan komt. En ook hoe PWN met verstuiving, begrazing en vernatting het duin beheert. Er zijn filmpjes, voeldieren en het hartstikke leuke vondstenkabinet.

Natuuractiviteiten
In De Hoep worden tal van activiteiten georganiseerd. Kom bijvoorbeeld de boswachter helpen en krijg de kneepjes van het boswachtersvak onder de knie. Of ga op bezoek bij kabouters Pim en Pientje in de duinen. Er is genoeg te DOEN!

Meer ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | » »»

Blijf op de hoogte

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content